BizLawyer

Avocații DLA Piper Dinu, implicați într-un număr dublu de finanțări față de anul anterior

 

Echipa de Banking & Finance din cadrul DLA Piper Dinu SCA s-a implicat, în ultimele luni, în proiecte diverse, oferind suport de specialitate în finanțări sindicalizate, corporate, finanțări pentru achiziția de acțiuni/părți sociale, finanțări imobiliare, factoring. “Am oferit consultanță cu privire la reglementări bancare aplicabile entităților autorizate să presteze servicii pe teritoriul României, consultanță cu privire la aplicarea legislației privind protecția consumatorilor, spălarea banilor, cunoașterea clientelei și protecția datelor cu caracter personal. Am consiliat instituții de plată din străinătate care prestează servicii pe teritoriul României, am asistat o instituției financiară din România cu privire la prestarea de servicii financiare într-un alt stat membru. De asemenea, am oferit consultanță cu privire la furnizarea de servicii finaciare și atragere de depozite online, procesarea de plăti cu carduri”, declară Cristian Vlaicu, Senior Associate Banking & Finance - DLA Piper Dinu SCA.

În ultimul an, pe masa de lucru a avocaților, s-au aflat nouă finanțări, toate fiind finalizate cu succes.”Față de anul anterior am fost implicați într-un număr dublu de finanțări. Mai mult, opt din cele nouă finanțări în care ne-am implicat au fost absolut noi”, punctează Cristian Vlaicu.

Astfel, specialistii DLA Piper Dinu SCA au acordat asistență PPF și filialei sale RC Properties SRL cu privire la refinanțarea parțial de către Banca Comercială Română S.A. a costurilor de achiziție a companiei care deține clădirea de birouri Metropolis Center. 

De asemenea, au oferit asistență Origin Enterprises PLC (unul dintre cei mai mari jucători din piața de agribusiness din Europa) și filialelor companiei din România (Redoxim SRL și Comfert SRL) cu privire la un credit sindicalizat, acordat de către mai multe instituții de credit din Irlanda și Marea Britanie.

În plus, avocații au consiliat Hypo Noe Gruppe Bank AG cu privire la refinanțarea achiziției de către FPROP Rom Supermarkets SRL a nouă parcuri comerciale situate în mai multe orașe din România.

  


Multe proiecte cross border


”Am avut trei finanțări legate de achiziția unor companii care activează în real estate. Finanțările au fost acordate pentru achiziția de clădiri de birouri, retail și parcuri logistice. În ceea ce privește restructurările/refinanțările, acestea au reprezentat un procent foarte mic din activitatea de Banking & Finance a firmei noastre (sub 5%). În schimb, am avut mai multe proiecte cross border. Dintre acestea le enumerăm pe cele privind asistența acordată Blackstone cu privire la contractarea unui credit de la Erste Bank utilizat la achiziționarea mai multor parcuri logistice în Europa (inclusiv România), asistența acordată Avangate SRL și grupului de companii din care acesta face parte cu privire la contractarea unui credit de la PNC Bank din Statele Unite (lead counsel a fost Morrison & Foerster LLP din US). Toate finanțările în care am participat au avut un grad de complexitate ridicat, dar probabil tranzacția cross border în care am asistat Blackstone a fost cea mai complexă. De asemenea, putem aminti și tranzacția în care am asistat Avangate SRL, care a ridicat probleme diverse, inclusiv cu privire la drepturi de autor și aspecte de drept internațional privat”, arată Cristian Vlaicu.

Inovația își face simțită prezența tot mai mult în activitatea avocaților, indiferent de aria de practică în care lucrează.”Drept elemente inovatoare putem menționa asistența acordată unei bănci din România cu privire la constituirea de depozite online la această bancă de către clienții altor bănci, fără a fi necesară deschiderea unui cont curent. Din informațiile deținute de către noi nu mai există un produs similar pe piața bancară”, spune avocatul DLA Piper Dinu SCA.

Din echipa de Banking & Finance a firmei DLA Piper Dinu SCA fac parte: Marian Dinu, Country Managing Partner; Cristian Vlaicu, Senior Associate; Andreea Badea, Managing Associate; Georgiana Stan, Managing Associate și Roxana Roșu, Junior Associate.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner

Social & newsletter

© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search