BizLawyer

Mitel & Asociații a asistat două tranzacții importante, finalizate în T2 2017. Cine a coordonat echipele de avocați care au lucrat pentru grupurile Alexandrion și Iowemed

 

Al doilea trimestru din 2017 a fost aglomerat pentru practica de M&A din cadrul Mitel & Asociatii, marcat de finalizarea cu succes a doua proiecte proiecte importante incepute cu mai multe luni inainte.

Avocatii Mitel & Asociatii au dus la bun sfarsit o ampla tranzactie de restructurare a Grupului Alexandrion care a presupus coordonarea simultana pe mai multe jurisdictii (Romania, Grecia si Cipru).

Intregul proces a fost coordonat din Romania de catre echipa Mitel & Asociatii si a avut drept scop crearea unei baze pentru operatiunile internationale in Cipru, avand in vedere ambitiile de dezvoltare globale ale Grupului Alexandrion. Prin aceasta mutare, Grupul Alexandrion a demarat un proiect de extindere la nivel global, prin stimularea exporturilor si accesarea de noi piete internationale.

In paralel, actionarul majoritar al Grupului si-a consolidat pozitia in cadrul unei tranzactii M&A complexe, care a presupus si elemente de real estate. Asistenta acordata de Mitel & Asociatii a acoperit atat structurarea generala a intregului proces de reorganizare si a tranzactiei M&A, redactarea si negocierea pachetului de documentatie pentru realizarea transferului de participatii si implementarea regulilor de guvernare corporativa la nivelul noului centru operational din Cipru.

„Aceasta tranzactie a reprezentat inca de la inceput o provocare, avand in vedere jurisdictiile vizate si numarul foarte mare de parti implicate care trebuiau sa ajunga la un numitor comun. Negocierea tuturor aspectelor tranzactiei a presupus multa rabdare, intelegere si aprofundare a businessului generat de Grup, precum si multe ore de lucru pentru rezolvarea detaliilor necesare finalizarii intregului proces. Efortul sustinut pe toata perioada tranzactiei, care depasit 12 luni, a fost pe deplin justificat de satisfactia profesionala pe care ne-a oferit-o closing-ul„ – a declarat pentru BizLawyer Madalina Paisa, care a coordonat alaturi de Serban Suchea asistenta acordata in cadrul tranzactiei.

 
Alexandrion Grup România, companie ale cărei baze au fost puse în urmă cu peste 20 de ani de omul de afaceri Nawaf Salameh, este cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, având afaceri nete de 150 de milioane de lei.

Trimestrul al doilea din 2017 a marcat de asemenea si finalizarea unei alte tranzactii importante, de aceasta data pe piata serviciilor medicale. Urmand trendul de consolidare aratat in ultimii ani, Grupul Medicover si-a extins operatiunile in Constanta, prin achizitia clinicilor Iowemed.

Printr-o echipa coordonata de Madalina Paisa si Serban Suchea, Mitel & Asociatii a asistat fondatorii Grupului Iowemed in toate etapele vanzarii participatiei catre Medicover. Mitel & Asociatii au fost de asemenea implicati in restructurarea Grupului Iowemed anterior tranzactiei pentru a se conforma exigentelor si cerintelor presupuse de intrarea in reteaua Medicover, precum si in negocierea pachetelor manageriale pentru dezvoltarea ulterioara a clinicilor din Constanta.

Grupul Iowemed a fost fondat in anul 1995 de catre fam. Ciortan si administrează mai multe centre medicale in judetul Constanța. La data tranzactiei, in cadrul Iowemed isi desfasurau activitatea peste 150 de medici și asistenți, acoperind o gamă de peste 30 de specialități medicale.

Mitel & Asociatii este una dintre cele mai dinamice firme de avocati de pe piata locala, cu o activitate semnificativa in practicile de Fuziuni si Achizitii, Real Estate si Finantari. Avocatii firmei sunt recomandati de directoarele internationale in mai multe arii de practica, printre care Corporate and M&A, Dispute resolution, Energy and Natural Resources, Real Estate and Construction.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner
© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search