BizLawyer

World Tax 2018 - Campionii pieței locale în consultanța pe taxe și prețuri de transfer

 

Competentele firmelor de taxe asociate unor case de avocatura sunt recunoscute de analistii care monitorizeaza aceasta practica pe piata locala. Alaturi de firmele din Big4-ul avocaturii de business (in ordine alfabetica – Musat & Asociatii, NNDKP, Popovici Nitu Stoica & Asociatii si Tuca Zbarcea & Asociatii), alte echipe de taxe din firme de avocati au reusit sa-si probeze eficienta si sa se afirme in clasamentul celor mai perforante firme de taxe, DLA Piper, Schoenherr si bpv Grigorescu Stefanica fiind printre acestea. In domeniul preturilor de transfer, insa, niciun brand din avocatura locala nu apare in top. De anul acesta, alaturi de World Tax 2018, a fost lansat si un clasament al celor mai bune firme in domeniul preturilor de transfer (World Transfer Pricing 2018), care monitorizeaza pentru prima data activitatea in acest domeniu. World Tax, cel mai important director din domeniu, si World Transfer Pricing sunt editate de International Tax Review (ITR) - parte a grupului media care publică și ghidul IFLR 1000, dedicat avocaturii. Pentru ediția 2018, cele doua directoare monitorizează peste 50 de jurisdicții, rezultatele cercetării pozitionând firmele de taxe după performanțe reale si criterii obiective.

Pe primul nivel (Tier1), sunt clasate firmele care fac parte din rețele internaționale și au reputație de lider în jurisdicția lor, reflectată în dimensiunea şi calitatea tranzacţiilor. Acestea au specialiști în toate domeniile asociate consultanței fiscale, cum ar fi planificarea, tranzacţionarea, stabilirea preţurilor de transfer, taxele indirecte şi litigiile.

Pe al doile palier (Tier 2) urcă firmele care fac parte din rețele internaționale și au cel puțin un partener în domeniile planificării, tranzacţionării, stabilirii preţurilor de transfer, taxelor indirecte şi litigiilor.

Următorul palier (Tier 3) aliniază firmele care pot să nu fie parte a unei reţele internaţionale, dar au o reputaţie de lider în jurisdicţia lor și cel puţin un partener în două zone distincte aferente taxelor.

În fine, pe ultimul palier (Tier 4) intră firmele de nișă, cu o bună reputație în cel puțin un domeniu precum preţurile de transfer, impozite indirecte și litigii.

În România, pe primul palier sunt acum evidențiate toate firmele din Big4-ul consultantei: Deloitte, Ernst & Young, PwC si KPMG. Pe al doilea palier, alături de TaxHouse – Taxand Romania, Mazars si Grant Thornton, in editia 2018 a directorului international in domeniul taxelor este mentionata si firma Biris Goran.

În Tier 3 sunt acum nominalizate cinci firme de taxe asociate unor branduri din piața avocaturii din România:  Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Popovici Nițu Stoica & Associații (PNSA), Tuca Zbarcea & Asociatii, DLA Piper si bpv Grigorescu Stefanica. Tot in Tier 3 sunt menționate Baker Tilly Kiltou și PKF Finconta.

In Tier 4, alaturi de Musat & Asociatii si Schoenherr s-au pozitionat si echipele de taxe de la Dobrinescu Dobrev SCA si Niculeasa Law Office, alaturi de care sunt mentionate firmele FinExpert si TPA Horwath.

 


Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.

 Directorul subliniaza faptul ca NNDKP a oferit asistenta in domeniul fiscal filialei locale a unuia dintre cei mai mari producatori internationali de zahar, echipa efectuand un audit legat de problemele complexe generate de impozitul pe profit și de prețurile de transfer, ridicate de autoritățile fiscale, ce a acoperit 5 ani. "Ei sunt întotdeauna proactivi, foarte pricepuți, care indică atât riscurile, cât și alternativele la problemele discutate, într-un mod foarte profesionist. Echipa NNDKP este foarte puternica si se remarca în privinta cunoștințelor, profesionalismului, comunicarii și proactivitatatii", a spus unul dintre clientii firmei, citat de World Tax.
Persoane de contact pentru departamentul de taxe de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen sunt  Alina Timofti, Marius Ionescu, Adina Vizoli, Lucian Barbu si Silviu Badescu, care lucreaza alaturi de  alti 15 profesionisti. 

Din echipa de taxe asociata Popovici Nițu Stoica & Asociații fac parte avocați dedicati și consultanți fiscali autorizați, ce acopera intreaga paleta de probleme fiscale. World Tax aminteste ca echipa contribuie adesea la structurarea impozitelor, verificarea și structurarea tranzactiilor M & A, fiind foarte activa si in structurarile fiscale pentru reorganizări, planificarea fiscală corporatistă și internațională pentru entități românești și străine, TVA și accize, drept vamal, recuperarea ulterioară a taxelor vamale, reprezentare in fata autorităților fiscale din România și asistență în litigiile fiscale.

 

Citește articolul integral in BizLawyer

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner

Social & newsletter

© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search