In-House News

Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale. Campionii pieței locale, evidentați în ultimul clasament IP Stars

Sase firme de avocati sunt recomandate pentru practica in domeniul Copyright-ului in ultima editia IP Stars/Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietatii intelectuale. Alte sapte firme de avocati s-au remarcat in domeniul Brevetelor, iar in sfera Marcilor comerciale sunt foarte active opt firme de avocati. Dintre acestea, pe primul palier al performantei sunt mentionate, in ordine alfabetica, Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Stoica & Asociații, Tuca Zbârcea & Asociatii si Zamfirescu Racoti & Partners. . .

Clasamentul MIP dat publicitatii la sfarsitul lunii trecute e structurat pe trei secțiuni:  Copyright (in premiera, nu aparea in analiza jurisdictiei locale din MIP), Brevete (cu doua subsectiuni - "Formalitati de înregistrare a brevetelor" si "Litigii si tranzactii in domeniul brevetelor") si Marci industriale (cu doua sectiuni - "Formalitati de înregistrare a mărcilor industriale"  si "Litigii si tranzactii in domeniul marcilor industriale").

In domeniul Copyright, ghidul recomanda firmele Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Stoica & Asociații, Tuca Zbârcea & Asociatii, Turcu & Turcu si Zamfirescu Racoti & Partners. Dintre acestea doar Turcu & Turcu are o activitate orientata cu precădere către dreptul proprietății intelectuale, toate celelalte fiind firme fanion pe piata locala, cu activitati recunoscute de directoarele internationale in mai multe arii de practica.Pe partea de "Formalitati de înregistrare a brevetelor" in Tier 1 sunt pozitionate Muşat & Asociaţii, NNDKP si Zamfirescu Racoti & Partners. Stoica & Asociatii si Răzvan Dincă & Asociaţii sunt evidentiate in Tier 2, iar Tuca Zbârcea & Asociatii si Vilau Associates – in Tier 3.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen ramane firma locala cu cea mai buna pozitionare (Tier 1) la sectiunea "Litigii si tranzactii in domeniul brevetelor", in Tier 2 fiind evidentiate doar societati sau cabinete specializate in domeniile marcilor si brevetelor.Pe aceeasi pozitie (Tier 1) NNDKP este evidentiata, impreuna cu Zamfirescu Racoti & Partners si in domeniul "Formalitatilor de înregistrare a mărcilor industriale". Muşat & Asociaţii, Stoica & Asociații si Tuca Zbârcea & Asociatii sunt recomandate in Tier 2, iar pe a treia pozitie apar Drakopoulos Law Firm, Răzvan Dincă & Asociaţii si Vilau Associates.

In segmentul "Litigii si tranzactii in domeniul marcilor industriale", niciuna dintre firmele de avocati full service nu este pozitionata in Tier 1. Aici sunt mentionate, in Tier 2, doar firmele Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si Tuca Zbârcea & Asociatii.Profesionistii recunoscuti drept Patent Stars sunt Dragos Bogdan (Stoica & Asociații), Anca Buta Musat (Muşat & Asociaţii), Razvan Dinca (Răzvan Dincă & Asociaţii), Ionut Lupsa (Lupsa & Associates), Margareta Oproiu (Cabinet M Oproiu), Calin-Radu Pop (Enpora), Gabriel Turcu (Turcu & Turcu), Cosmin Vasile (Zamfirescu Racoti & Partners), Raluca Vasilescu (Cabinet M Oproiu) si Dragos Vilau (Vilau Associates).

Trade Mark Stars sunt considerati Ana-Maria Baciu (NNDKP), Delia Belciu (Delia Belciu Law Office), Dragos Bogdan (Stoica & Asociații), Anca Buta Musat (Muşat & Asociaţii), Aura Campeanu (PETOŠEVIĆ), Razvan Dinca (Răzvan Dincă & Asociaţii), Michael Andrew Enache, (Ratza & ratza), Ionut Lupsa (Lupsa & Associates), Andra Musatescu (Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices), Margareta Oproiu (Cabinet M Oproiu), Gabriel Turcu (Turcu & Turcu), Cosmin Vasile (Zamfirescu Racoti & Partners), Raluca Vasilescu (Cabinet M Oproiu) si Dragos Vilau (Vilau Associates).

Cum sunt descrise firmele de avocati in IP Stars


Mușat & Asociații este o firmă de avocatură de top din România. Anca Buta Mușat și Paul George Buta conduc departamentul IP, iar Răzvan Pele și Dan Minoiu sunt doi membri notabili ai echipei. Printre mandatele primite se afla si asistarea unor companii din sectoarele farmaceutic și TMT privind litigii legate de brevete și tranzacții legate de IP. Portofoliul de clienti include nume precum ARENA SAS, Deezer, Deutsche Telekom, Alka Co, Antena TV Group și Grindeks.

Nestor Nestor Diculescu, Kingston Petersen are o practică IP consolidată in timp, care este susținută de alte departamente ale firmei, cum ar fi soluționarea litigiilor și dreptul societăților comerciale. Firma oferă, de asemenea, un serviciu de inregistrare a brevetelor. Echipa de IP este condusă de Ana-Maria Baciu, care este susținută, in activitatea legata de brevete, de litigatori de vârf precum partenerii Sorina Olaru și Daniela Gramaticescu, dar și de o echipă de asociați, printre care Adina Badarau, Anca Deaconu și Raluca Gheorghiu. "NNDKP are o echipă în care poți avea încredere în dispute", spune un comentator de piață. Studii de caz recente privind brevetele arată ca echipa a asistat Atomic Energy of Canada, Eastern Technologies și alte firme străine în România. In domeniul marcilor comerciale, firma excelează în litigii. Cosmina Simion este partenerul care oferă consultanta in zona de Copyright. NNDKP și-a păstrat pozitia de Firmă de IP a anului (2017), titlu acordat de Managing IP.

Stoica & Asociatii impune respect concurenților în litigiile din domeniul brevetelor și în tranzacțiile din IP în România. Practica este condusa de Dragoș Bogdan, cu sprijinul litigatorului veteran Valeriu Stoica. Bogdan este, de asemenea, asistat de o echipă de avocați juniori, inclusiv Irina Andreea Micu și Mihai Stănescu.

Tuca Zbârcea & Asociatii este una dintre cele mai importante firme de avocatură din România, respectată pentru practicile sale de soluționare a litigiilor și a dreptului societăților comerciale. Firma este recomandată pentru disputele din spectrul IP. Echipa de IP este condusă de Ciprian Dragomir, alti doi parteneri notabili care preiau mandate de IP contencioase fiind Ioana Hrisafi-Josan și Raluca Vasilache. De asemena Dragoș Apostol și Cătălin Băiculescu pot susține tranzacțiile legate de IP. "Îmi place abordarea lor în înțelegerea nevoilor clientului", spune un client. Bogdan Halcu este lăudat: "[El] impresioneaza, este eficient, rapid, extrem de util".

Zamfirescu Racoti & Partners are o practică de litigii de neegalat, care se impleteste cu practica de IP. Firma a numit-o pe Alina Tugearu ca partener și șef al practicii de IP. Cosmin Vasile și recunoscutul litigator Călin-Andrei Zamfirescu sunt parte a echipei IP. Aceștia sunt susținuți de alți avocați și asociați. Studiile de caz demonstrează că echipa acționează în numele companiilor farmaceutice în litigiile legate de brevete și de SPC. Printre clienti sunt OMV Petrom și GlaxoSmithKline.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner
© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search