In-House News

European Tax Award 2017: EY Romania este cea mai bună firmă din ECE în domeniul prețurilor de transfer

Echipa EY Romania a fost desemnata drept Central and Eastern Europe Transfer Pricing Firm of the Year de către revista International Tax Review, in timp ce Deloitte Bulgaria a primit titlul de Central and Eastern Europe Tax Firm of the Year. Titlul de European Tax Disputes Firm of the Year, categorie in care, pe lista scurta a posibililor castigatori, era si firma Radu si Asociatii (firma de avocati corespondenta EY Romania), a fost castigat de Freshfields Bruckhaus Deringer. Ceremonia decernarii premiilor s-a desfasurat pe 18 mai, la Hotel Savoy din Londra. . .

Reamintim ca doua firme de taxe si o casa de avocatura din Romania au fost pe lista scurta din care urma sa fie alese castigatoarele European Tax Award 2017. Premiile sunt acordate anual, din 2005, de către revista International Tax Review (ITR), acestea  recunoscand excelenţa in activitatea jucatorilor din domeniul taxelor in tarile europene.

Pe langa premiile nationale, acordate firmelor care activeaza intr-o anumita juridictie, există si premii regionale pentru firma europeană a anului în patru domenii: taxe, stabilirea prețurilor de transfer, impozite indirecte și litigii fiscale. De asemenea, exista și o sectiune a tranzactiilor, privite din perspectiva taxarii, în 11 domenii de practică și sectoare industriale, cum ar fi piețe de capital, M & A, servicii financiare și bancare.

Pentru a decide companiile câștigătoare, echipa International Tax Review realizează o analiză detaliată, în baza mai multor surse de cercetare. Nominalizările depuse de companii reprezintă, de asemenea, un element important pe parcursul procesului de evaluare. ITR a consultat totodată și un număr mare de executivi în domeniul fiscal, consultanți de profil, precum și avocați, pentru a sintetiza mai bine toate aceste informații. Procesul s-a derulat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016.


Romania a concurat la categoria CEE


Romania nu a fost inclusa in “tabloul” tarilor analizate de ITR, dar cateva societati locale au primit recomandari si au fost incluse printre “finalistele” dintre care au fost alese castigatoarele premiilor European Tax Award.

Astfel, Taxhouse-Taxand Romania a facut parte din grupul finalistelor la sectiunea Central and Eastern Europe Tax Firm of the Year, in care au mai intrat si Deloitte Bulgaria (castigatoare, in final), DLA Piper si EY. Taxhouse-Taxand Romania s-a calificat si in finala Central and Eastern Europe TP (Transfer Prices, n.r.) Firm of the Year, alaturi de EY Romania (desemnata castigatoare), EY Czech Republic si Deloitte.
International Tax Review a acordat echipei EY România premiul pentru “Cea mai bună firmă din Europa Centrală și de Est în domeniul prețurilor de transfer” si in 2016 și 2015.

Remarcabila afost  prezenta casei de avocatura Radu si Asociatii (firma corespondenta EY Romania) pe lista finalistilor la sectiunea European Tax Disputes Firm of the Year, alaturi de Baker McKenzie, Best Friends Tax Network, Freshfields Bruckhaus Deringer (desemnata castigatoare), KPMG Abogados, RFF & Associados, Tremonti Romagnoli Piccardi e Associati si Weil, Gotshal & Manges.

În prezent, practica de dispute și litigii fiscale a Radu și Asociații numără 16 avocați dedicați exclusiv litigiilor fiscale, fiind cea mai mare echipă a unei firme de avocatură pe acest domeniu, în România.

În 2016, casa de avocatură Radu și Asociații a asistat cu succes o companie acuzată de evaziune fiscală, într-un presupus prejudiciu estimat la peste 2 miliarde de euro. Este vorba de cel mai mare prejudiciu estimat dintr-un singur dosar penal până la acest moment în România.

De asemenea, tot în 2016, practica de litigii fiscale a Radu și Asociații în colaborare cu EY România a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție prima decizie de referință la nivel național în domeniul prețurilor de transfer. Prestigioasa publicație Bloomberg a dedicat un spațiu amplu acestei hotărâri, în cadrul Raportului său cu privire la Prețurile de transfer din luna august 2016.

Totodată, Radu și Asociații a convins instanța națională să trimită o întrebare preliminară la Curtea Europeană de Justiție în vederea emiterii unei hotărâri prin care să se verifice transpunerea corectă a Directivei de TVA în legislația națională, caz asupra căruia Curtea Europeană de Justiție urmează a se pronunța.

International Tax Review face parte din portofoliul Euromoney Legal Media Group, unul din cele mai prestigioase grupuri editoriale internaționale specializate în publicații și ghiduri juridice pe diverse arii de practică. Euromoney editeaza, dprintre altele, ghidurile International Financial Law Review (IFLR) si Managing IP.

World Tax 2017, o analiza de referinţă în acest domeniu, cuprinde peste 90 de jurisdicţii la nivel internaţional, printre care şi România, şi include în clasamentele sale societăţi de avocatură alături de firme de audit şi consultanţă fiscală. Aceste ierarhii iau în considerare criterii precum dimensiunea echipei, dinamica practicii, complexitatea activităţii şi specializările acoperite, între acestea un accent fiind pus pe calitatea, inovaţia şi ingeniozitatea dovedite în abordarea şi rezolvarea proiectelor, alături de feedback-ul primit din partea clienţilor.

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner
© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search