Inside View

Avocații in-house merg dincolo de gestionarea riscului


Articolul are la bază un interviu realizat cu Anthony Wright, lider al firmei Lexvoco, entitate care recrutează avocați care să se alăture echipelor in-house.

Potrivit acestuia, ”avocații sunt oameni inteligenți, dar adesea se blochează în abordarea pe care o au pentru a proteja împotriva riscurilor și a economisi cheltuieli juridice”. Cu alte cuvinte, avocații in-house se concentrează pe a menține valoarea și nu caută moduri de a adăuga valoare.

Mai există, însă, o ”specie” de avocat in-house, și anume aceia care caută moduri să alinieze departamentul juridic la strategia companiei pentru a genera venituri și a îmbunătăți fluxul monetar.

Departamentele juridice din companii, la nivel internațional, se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari pentru a-și demonstra valoarea comercială. Nu mai e suficient ca o echipă juridică să spună ”ne facem treaba pentru că protejăm compania de risc și economisim bani”.

Concentrarea pe venituri este ”limbajul pe care îl ascultă directorii executivi și cei de operațiuni (...) ea le oferă echipelor juridice mult mai multă credibilitate și un loc real la masa executivilor”, a mai spus Wright.

 În susținerea afirmațiilor, specialistul povestește despre doi dintre clienții săi, un mare lanț de fast food și o companie de gaz.

Pentru lanțul de fast food, echipa de avocați in-house caută metode de a deschide mai rapid magazine, cu eliminarea cât mai multor obstacole juridice.

Pentru compania de gaz, pe de altă parte, avocații caută constant noi metode pentru a automatiza procedurile juridice din contracte, pentru a majora cifra de afaceri.

Fiecare zi de întârziere la semnarea unui contract este o întârziere la realizarea veniturilor”, notează Wright, ”așa că echipa scrie aceste contracte într-o manieră mai corectă și mai simplă, astfel încât clienții le primesc și le semnează în aceeași zi, după care compania începe să facă bani din ziua următoare”.

Un avertisment, însă: pe măsură ce așteptările cresc în ceea ce privește departamentele juridice, avocații in-house nu trebuie să piardă din vedere atribuțiile pe care le au la baza postului, și anume protejarea companiei împotriva riscurilor juridice, concluzionează specialistul. 

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner
© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search