Video

Piața avocaturii a devenit o “plăcintă” mai mică și mai rece. Gabriel Zbârcea, Managing Partner TZA, explică tendințele anului 2017 pe piața avocaturii

In interviul acordat BizLawyer, Gabriel Zbarcea, Managing Partner, spune ca piata a ajuns intr-o etapa in care avocatii trebuie sa fie mult mai putin “lacomi” decat au fost in anii trecuti, daca vor sa supravietuiasca, pentru ca exista riscul ca, mergand pe marirea profiturilor, sa le plece avocati, echipe si clienti.

In opinia sa, clientii sunt din ce in ce mai mult tentati sa isi aloce resurse interne si sa apeleze la avocati doar pentru deal-urile cu adevarat importante, tinerele generatii de avocati sunt foarte preocupate de balansul dintre viata si munca, iar pe piata avocaturii din ce in ce mai multe firme mici si medii care desfasoara activitati cu un excelent serviciu avocatial si care isi pot permite, sau incearca sa aplice onorarii mult mai mici decat cele ale firmelor traditionale, consacrate. "As putea spune ca piata avocaturii a devenit ca o “placinta” mai mica si mai rece. Mai mica datorita acestor firme, foarte multe, care evident ca vor lua din clientii companiilor mari, si mai rece pentru ca este o presiune pe onorarii. Onorariile sunt din ce in ce mai mici", a aratat Gabriel Zbarcea in interviul acordat BizLawyer. Printre pericolele care afecteaza sau vor afecta activitatea avocatilor, el a mentionat mobilitatea - sunt foarte multi avocati care lucreaza de acasa - si introducerea, din ce in ce mai mult, a inteligentei artificiale,  robotizarea profesiei.

 Integral, in BizLawyer

Follow Us

Subscribe Our Newsletter

Amazing Deals, Updates & Freebies In Your Inbox

People's Poll

Ati stabilit măsurile ce ar trebui întreprinse pentru conformarea la prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 ?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner
© 2017 BMPH. All Rights Reserved.Design & Development by LIDERO Network

Search